naqshe_jahan
Bilden är från 2015. Foto: Shabnam Faraee

Det är den 15 april och jag är på det vackra torget igen, Meydan-e Naqshe Jahan. Tidigare har jag tryckt mina mönster i en verkstad här men imorgon ska jag börja vara lärling hos en tryckare i en annan del av stan. Jag har inte träffat den personen än utan en esfahani – konstnär jag kom i kontakt med för tre år sedan har pratat med honom och han har gått med på att ta emot mig. Jag hoppas verkligen att vi får bra personkemi.

Ja, torget! Det är från 1600-talet och ett kulturarv och de flesta som åker till Esfahan gör det för att besöka just det här torget, men jag åker hit första dagen jag kommit hit för att träffa min blockmakare. Jag ska också kolla på tyger som jag beställde för några månader sedan i vintras. Då var jag själv här och såg till att allt skulle bli rätt. Jag är alltid orolig när jag ska se de färdigtryckta tygerna. Hantverkarna jag har jobbat med kan tycka att vissa saker inte är så viktiga men enligt mig är allt viktigt och det gör mig orolig.
Vem var det som sade att djävulen sitter i detaljerna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s