En av de första sakerna jag lär mig är att linda in handen med ett tjockt skydd av bomullstyg och läder med hjälp av ett band. Det är lite komplicerat. Det ska sitta fast för att skydda handen och inte lossna när man slår till blocket. Jag också testar att använda en gummiklubba istället att slå för hand. Det funkar men det är inte lika roligt och jag får inte samma flöde som med att använda handen (film: Håkan Julander).

Här är mitt första tryck med ett enkelt block. Det svåra är att ha färgen jämnt utspridd på blocket för att få ett jämn yta, det är viktigt att inte pressa blocket för hårt eller löst i färgen. Det andra som man måste tänka på är att hålla blocket så att det blir ett rakt avstånd från tygkanten hela tiden.

focc88rstatryck.jpg

första_tryck1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s