Jag lämnar Esfehan i det här inlägget och berättar om en presentation av blocktryck som jag hade på evenemanget Kolla Kultur på Kulturhuset.
Jag höll på att förbereda mig ganska länge eftersom det var första gången jag medverkade i programmet och första gången som jag ville visa hur man trycker blocktryck.
I Iran lärde jag mig att linda handen och slå med den på träblocket som jag tidigare beskrivit. Jag har varit väldigt fascinerad av just det i arbetsprocessen då  verktyget är handen och man känner av på riktigt hur man ska slå. Många frågar om det gör ont. Nej, det gör inte ont om man lindar handen rätt och slår som man ska.

Men på Kulturhuset valde jag att använda klubbor att slå på blocket med, i Iran slår man sällan med klubba, bara om det gäller riktigt stora block. Eftersom det tar tid att lära sig att linda in handen rätt och jag då ville föra vidare kunskapen till barn och unga kändes det som den rätta vägen att gå.

Jag försöker alltid så gott det går undvika färdiga produkter i butiken, återvinning och återbruk är min grej. Så jag sågade av gamla krocketklubbor vi hade hemma, köpte en gammal läderväska från Stadsmissionen och klistrade läder på klubborna för att inte skada blocken. Det blev väldigt fint och uppskattades av besökarna.
Jag hade två stora bord där jag kunde sprida ut mina block och verktyg. Det var många som kom förbi och testade och fick ta sin provlapp med sig. Det blev som en workshop fast den egentliga tanken var att jag skulle göra reklam för mig själv för att sälja mina kunskaper i tekniken till skolor.
Hur som helst var det jätteroligt. Jag pratade med många intressanta utställare, lärare och bildlärare. Efter flera timmars arbete gick jag därifrån med glädje och energi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s